loading ...
FEDEZD FEL
Úticélok
FOGLALD LE
Szállást vagy programajánlatot keresel, de nem tudsz dönteni? Szeretnéd megtudni hol vannak még szabad szálláshelyek! Ne vesztegesd az idődet, fordulj hozzánk bizalommal!  
Kérj ajánlatot egyszerre több szállásadótól (max. 6)
Kérj kötetlen ajánlatot irodánktól
HU
ro hu en de
jelenleg
ma
holnap
holnapután
 • ×
  programajánlat
 • esemény
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF
 
Gyimesi ínyencségek
GYIMES

Jó ha tudod

-minden év augusztus útolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a Csángó túrós puliszka fesztivál Hidegségen

 

Csángóföldön, Gyimesközéplokon imádják a puliszkát. Olyannyira, hogy Csilip Árpád vezetésével 6.849 kg, azaz majdnem 7 tonna készült el egy 5.400 literes bográcsban!
A főzés 1 db 700 literes és egy db 500 literes bográcsban készült 7 főzési szakaszban. Az így elkészült puliszkát az óriásbogrcsban gyűjtötték össze és főzték készre. A rekord regisztrálását végző Csányi Sándor -aki mellesleg a puliszkafőzés itthoni nagy szakértője- és a puliszkát megkóstoló majd' 20.000 ember szerint is rendkívül ízletes volt, megfelelt minden, a puliszkával szemben támasztott követelménynek.

Egyéb csángó ételek

Nyári programajánlatok

lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Kulináris kényeztetések a Gyimesek Völgyében.

Csángóföldön, Gyimesközéplokon imádják a puliszkát. Olyannyira, hogy Csilip Árpád vezetésével 6.849 kg, azaz majdnem 7 tonna készült el egy 5.400 literes bográcsban! A főzés 1 db 700 literes és egy db 500 literes bográcsban készült 7 főzési szakaszban. Az így elkészült puliszkát az óriásbogrcsban gyűjtötték össze és főzték készre. A rekord regisztrálását végző Csányi Sándor -aki mellesleg a puliszkafőzés itthoni nagy szakértője- és a puliszkát megkóstoló majd' 20.000 ember szerint is rendkívül ízletes volt, megfelelt minden, a puliszkával szemben támasztott követelménynek.